En Xarxa

En aquest apartat us presentem diferents recursos a nivell de comarques gironines, que s’estan duent a terme a través de plataformes ciutadanes i entitats socials. També us donem informació sobre campanyes a nivell Català, Estanyol i Europeu que s’han organitzat amb la finalitzat de sensibilitzar a la població i denunciar la situació.

PLATAFORMES I ENTITATS DE SUPORT A PERSONES REFUGIADES

La solidaritat s’estén arreu dels municipis catalans. En aquest sentit, a diverses poblacions de les comarques gironines han sorgit grups, entitats i plataformes de suport que articulen accions a nivell local. Us facilitem el seu contacte:

Associació Solidària amb el Pobre Siri (Salt)

Plataforma de suport a les Persones Refugiades del Pla de l’Estany

Plataforma de suport a les persones Refugiades de Sant Feliu de Guíxols

Amb les teves mans

I altres, que afegirem properament.

ACCIONS D’AJUDA HUMANITÀRIA 

RefuGIs: Grup de voluntàries Gironès
A les comarques gironines, un grup de persones s’han organitzat per desplaçar-se fins el camp de refugiats d’Idomeni. El grup viatjarà al camp el dilluns 4 d’abril.

Informa’t de la iniciativa i com col·laborar-hi
https://www.facebook.com/refugis/info/?tab=page_info

CAMPANYES NACIONALS I INTERNACIONALS 

Plataforma Stop Mare Mortum
Aquesta plataforma va néixer amb l’ objectiu de fomentar un canvi en les polítiques europees d’estrangeria i migratòries. Duen a terme accions de sensibilització i formació de la ciutadania i incidència política.

Presenta una moció al teu ajuntament.
Aquesta plataforma ha redactat una moció per tal que els municipis aprovin en els seus plens i d’aquesta manera es declarin “municipi acollidor” de persones refugiades.

Descarrega la moció

Consulteu la seva web per informar-vos de les campanyes i accions que duen a terme
http://stopmaremortum.org/

Unitat contra el feixisme i el racisme
Aquesta entitat organitza accions per denunciar la violència racista, la xenofobia, el feixisme i la islamobòfia.
http://unitatcontraelfeixisme.org/

Aministia Internacional
Aquesta organització ha posat en marxa la campanya “Jo Acullo” per denunciar la situació i visibilitzar el rebuig de la ciutadania a la gestió que estan fent els governs i la UE. Per aquest motiu, han elaborat un manifest i conviden a entitats, centres educatius, establiments comercials a sumar-hi, i a visibilitzar el suport a la iniciativa penjant en els seus locals un indicador que visibilitzi que és un Espai Acollidor.
Aquí trobareu més informació sobre la campanya

Oxfam Intermón
Des de l’ONG Oxfam Intermón estan duent a terme diferents accions de denúncia. Entre elles una campanya de denúncia a l’acord amb Turquia, i per exigir als líders Europeus una gestió més digna de la situació, que tingui en compte la protecció dels ciutadans i ciutadanes Sirians.

A través de la pàgina de l’organització podreu trobar informació sobre la campanya i les accions:
http://www.oxfamintermon.org/ca

ENTITATS SOCIALS 

Coordinadora d’ONG Solidàries
La Coordinadora agrupa les entitats solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme.

Podeu contactar-hi per tal de conèixer iniciatives a través del telèfon: 972 219 916 o del correu electrònic: solidaries@solidaries.org
La coordinadora disposa de recursos per treballar el tema dels refugiats a l’AULA. Els trobareu en préstec gratuït al Centre de Recursos (http://www.solidaries.org/centre-de-recursos/) de la Coordinadora.
A més, participa a plataformes de coordinació d’entitats a nivel català, com és el cas d’Stop Mare Mortum (http://stopmaremortum.org/).

Creu Roja
Una de les línies de treball d’aquesta entitat és l’acollida i suport a les persones refugiades. Actualment, una comissió de treball de Creu Roja Girona està preparant l’acollida a les persones que puguin arribar a la demarcació, procedents de qualsevol de les fronteres i camps de refugiats. Podeu contactar amb l’entitat  a través del 972 22 22 22 i 972 21 64 00 i el correu electrònic girona@creuroja.org

Càritas Diocesana de Girona
Si bé aquesta entitat no compta amb una línea de treball directe amb els refugiats, la realitat fa que, també hi estiguin treballant a través de la seva línea de suport a l’acollida de les persones en situación de vulnerabilitat. Ha activat els seus equips locals per donar acollida a les persones refugiades que han d’arribar. Si voleu col·laborar amb l’entitat, podeu contactar-hi a través del correu acollida@caritasgirona.cat

AJUNTAMENTS

Ajuntament de Girona
L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa un WEB (http://www2.girona.cat/ca/refugiats) que recull información sobre el que s’està fent a nivel municipal per donar resposta a la futura acollida de persones refugiades (a nivel de sensibilització, però també amb les entitats i municipis que están en la ruta de les persones refugiades) i que recull també els oferiments de particulars pel que fa a habitatge, voluntariat, recursos, etc.

Podeu contactar-hi a través del telèfon: 972 419 010 o bé al correu: voluntariatsocial@girona.cat