Open Cultural Center ens necessita per mantenir els projectes socioeducatius a Grècia!

Open Cultural Center és una petita ONG amb qui la Plataforma Girona Acull hi col·laborem des dels seus inicis, perquè porten vora 3 anys fent tasca socioeducativa amb infants, joves i adults refugiats a Grècia, i perquè creiem amb la filosofia i la manera que tenen de fer les coses. Aquesta col·laboració s’ha materialitzat en que forces companys han anat a fer-hi de voluntaris, ells han participat de la jornada solidària Fem Refugi que fem cada any a Girona, muntem tallers educatius conjunts a les escoles, i moltes altres petites col·laboracions entre les dues entitats.

 

Durant aquests gairebé 3 anys han estat al peu del canó i ara ens demanen ajuda ja que els hi està resultant molt difícil fer sobreviure el seu projecte aquests últims mesos. És per això que us demanem que, en la mesura que pogueu, hi aporteu un petit gra de sorra: col·laborant com a voluntaris a Grècia o fent una petita aportació econòmica.Cada gest és necessari! Clica aquí per a fer un donatiu a OCC!

Per saber més de la feina que estan fent actualment, podeu visitar la pàgina web: pàgina web OCC i també us deixem a continuació un breu article que ha escrit una voluntària sobre el dia a dia al centre que actualment tenen a Polykastro, un petit municipi grec, prop d’un camp de refugiats. Podeu consultar també la versió interactiva de l’article: https://openculturalcenter.org/interactiu-un-dia-a-locc-a-grecia/?lang=ca

Un dia a l’OCC a Grècia

El dia comença sobre rodes, quan l’equip bike obre les portes de l’escola (madrasa) per deslliurar-la de les bicicletes que l’emplenen i omplir-la d’estris d’aprenentatge. A la cafeteria es preparen els primers cafès els voluntaris que arriben més d’hora i alguna que altra família s’asseu als sofàs.

Al mateix temps, comencen a arribar nens i nenes de totes les edats que venen d’un poble proper i, a les 9:30 arrenquen les activitats: madrasa s’omple de voluntaris d’arreu i tres aules molt diferents inicien les seves classes. Cada dia amb un programa diferent, els manyacs aprenen anglès, àrab, ciències o matemàtiques mentre alhora, els més petits, fins a cinc anys, es queden a la guarderia fent jocs, manualitats, cançons i tallers.

Mitja hora més tard, comença una classe d’anglès bàsic per a un grup de dones que, amb el suport d’una de les voluntàries residents, s’empoderen i aprenen molt ràpidament.

Temps després, s’acaba la classe d’anglès per a dones i aquestes es porten al seu poble, mentre tan voluntaris com infants es prenen un descans per esmorzar. Amb forces renovades, a les 12:00, es tornen a reprendre les classes amb activitats esportives, artístiques, musicals i de relaxació.

A les 13:30, a poc a poc, l’equip de drivers torna els nens i nenes al seu poble i el centre es va buidant. Queden algunes persones a la cafeteria i, de tan en tan, algun resident fa ús del servei OCCycling i lloga una bicicleta. Altres, descansen o juguen a escacs i, al mateix moment, la majoria de voluntaris aprofiten per dinar, relaxar-se i preparar les activitats de la tarda.

A les 16:30, sembla que el dia comenci de nou. Joves i adults van arribant a Polykastro, preparats per les classes de diferents nivells d’anglès, alemany i espanyol. Si és dilluns, també venen per les sessions de suport psicosocial ISRA-Eid i, si és divendres, potser s’apropen a parlar amb els advocats d’Advocates Abroad.

Durant tota la tarda, els joves també fan activitats esportives, lliçons d’anglès i aprofiten per xerrar i passar-s’ho bé amb els companys i l’equip de voluntaris. Els més grans, trien les classes que més els escauen i passen estona a la cafeteria. Tot això fins les 20:00, quan es comencen a fer els viatges de tornada al camp i el poble veí i s’acaben les últimes classes.

És en aquest moment quan es va tancant i fent neteja dels diferents espais d’OCC, procurant que tot quedi preparat per les activitats del dia següent. A les 20:30, l’equip es reuneix per compartir, contrastar i proposar diferents idees, fer canvis i millores i detectar els aspectes que funcionen millor per donar-los continuïtat. Finalment, acabada la reunió i tot just abans de marxar a sopar, el dia acaba sobre rodes, quan l’equip bike retorna les bicicletes a madrasa i tanca les portes d’OCC Polykastro.

Meritxell Pitarque

Anuncis