Jornades sobre Drets Humans a Hondures

Aquest proper mes d’octubre es realitzaran a Girona diferents activitats organitzades per l’Associació Social i Cultural d’Hondures a la província de Girona que giraran entorn la situació dels Drets Humans a Hondures, a partir de la lluita de Margarita Pineda i Berta Cáceres (DEP), dues dones referents dels pobles originaris i afrodescendents.

Actualment Hondures és un país que criminalitza els activistes defensors dels drets humans i que a més de 2 anys de l’assassinat de la Berta Cáceres, l’estat segueix protegint els actors intel·lectuals del seu assassinat.

Octubre DDHH Hondures
El 9 d’Octubre:
  • 16h – 17h30 Conferència de Margarita Pineda i Karen Taxilaga (defensora mexicana del medi ambient acollida dins del Programa Català de Protecció a Defensors/es dels Drets Humans) a la Universitat de Girona, amb la moderació de Dani Boix. Sala de Graus, Facultat de Ciències (Campus  Montilivi).
  • 18h – 19hTrobada de Margarita Pineda i Karen Taxilaga amb entitats. – Estació Espai Jove.
  • 19h – 20h30 Taula rodona: “Protagonistes dels DDHH – I jo, què hi puc fer?”, amb Margarita Pineda i Ahmed Ali. – Estació Espai Jove.
La Margarita Pineda és activista de la comunitat índigena Lenca, i membre del Movimimento Indígena Lenca Independent de la Pau a Hondures. La seva visita a Girona s’emmarca dins el projecte català Ciutats Defensors dels Drets Humans.
El 30 d’Octubre:
La Berta Cáceres, va ser una lluitadora que va guanyar molts reconeixements intrernacionals, entre ells el premi ambientalista Goldman Prize el 2015. Un any després va ser assassinada. Berta és símbol de la resistència dels pobles indígenes a Hondures i el món.
A Girona es durà a terme l’estrena del seu documental “Berta Vive” al Cinema Truffaut, on comptarem amb un membre de la Palaforma Berta Vive de Catalunya. Aquesta activitat es realitza en conjunt amb l’Agenda Llatinoamericana (on presentaran 2 videoclips del seu treball a Amèrica Llatina com a eina d’apoderament i aprenentatge) i el Cicle de Cinema i Solidaritat de la Coordinadora Solidària d’ONG i l’Ajuntament de Girona.
Anuncis