Denunciem el gir deshumanitzador i racista de la política migratòria del govern de Pedro Sánchez #FronteraSur

Aquesta és una d’aquelles setmanes en que estem realment indignats. Estem indignats per com un govern suposadament d’esquerres dur a terme mesures d’extrema dreta, estem indignats pel silenci d’aquesta vella Europa que no ens representa, i sobretot estem indignats per les devolucions al Marroc de les 116 persones que van aconseguir entrar a Ceuta el passat 22 d’agost, només 24h després d’arribar. Aquest fet suposa un flagrant incompliment dels Drets Humans, ja que el poc marge impossibilita un suport jurídic digne alhora que suposa de facto devolucions en calent il·legals.

Membres de Girona Acull regularment van a Ceuta on col·laboren amb l’Asociación Elín, una associació que fa vora 20 anys acull i acompanya persones migrades a Ceuta. Aquests companys ens han transmès dia a dia l’angoixa i la frustració que es sent allà i la sensació de no arribar a totes les persones que caldria. Ells es mostren categòrics sobre la situació que es viu a la #FronteraSur : “el Marroc no és un país segur per a aquestes persones. Hem sigut testimonis de les batudes realitzades pel govern d’aquell país a canvi de l’enviament de diners per part de la UE, operacions que han causat la mort de com a mínim dos joves, un d’ells menor d’edat”.

valla

Per tot això, Girona Acull exigim una rectificació al govern socialista, aquell que en l’oposició reclamava acabar amb les “devolucions en calent” i treure les concertines de les tanques de Ceuta i Melilla; i que ara en menys de dos mesos des de l’arribada al govern ha passat de gestos com l’acollida del vaixell Aquarius a pràctiques deshumanitzadores i indignes que amb connivència amb el govern marroquí vulneren els drets fonamentals i els acords internacionals de les persones migrades i refugiades.

També subscrivim al 100% les reclamacions fetes per més de 50 entitats, ONGs i col·legis d’advocats: la revocació immediata de l’acord subscrit amb el Marroc el 1992 ja que vulnera els Tractats internacionals sobre immigració i asil, la garantia d’atenció jurídica digna que no es pot fer en 24h i per la que s’ha de garantir l’assistència d’intèrprets; i que es vetlli especialment per defensar els drets de les persones menors d’edat, refugiades i/o víctimes de tràfic d’éssers humans, ja que són els grups més vulnerables.

NO CALLAREM!

Anuncis