Més de 400 persones donen el tret de sortida de la Caravana Obrim Fronteres 2018 a Salt

25.jpg

Aquest dissabte arriba a Ventimiglia, on participarà en la manifestació internacional per un dret a residència europeu per a les persones migrants i refugiades. Des d’aquí seguirà el seu trajecte fins a Sicília per denunciar la vulneració de drets humans en la política migratòria de la UE La Caravana Obrim Fronteres ha iniciat aquest divendres, 13 de juliol, el seu trajecte cap a Itàlia amb una sortida multitudinària a Salt, Girona.

Allà s’han concentrat les prop de 300 participants a la Caravana i centenars de persones que han volgut mostrar el seu suport a l’acció itinerant de denúncia davant la vulneració dels drets humans i les polítiques de tancament de fronteres a Europa.
L’acte de sortida ha començat amb una manifestació amb lemes com “Europa, canalla, obre la muralla” o “cap persona és il·legal” i ha recorregut part de la ciutat per acabar amb un sopar popular i concerts.

36

Durant l’acte, les portaveus de la Caravana han llegit el manifest en diferents idiomes per denunciar les polítiques explotadores europees que provoquen l’empobriment i el desplaçaments de milions de persones, generen inestabilitat política i deshumanitzen a les persones migrades. També per denunciar l’assetjament i la criminalització de persones i organitzacions de persones migrades i solidàries amb aquestes com la nova llei d’Hongria, demanar vies legals i segures, el tancament dels CIE i la dissolució del FRONTEX, reclamar polítiques d’acollida dignes i efectives i la derogació del Reglament de Dublín. Com caravana feminista, han indicat, volen fer visible la presència de les dones i nenes en els processos migratoris i denunciar la violència sexual a què s’enfronten en orígen, en trànsit i en destí, així com la vulnerabilitat específica a què s’enfronten les persones LGTBI. Finalment, han demandat processos de regularització per a totes les persones que es troben en situació administrativa irregular en els països membres de la UE i garantir les reagrupacions familiars, igual com el cessament de la repressió i la violència policial. “No en el nostre nom, no callarem”, han conclòs.

Des de la Plataforma Girona Acull hem donat la benvinguda a tots els participants de la Caravana i als ciutadans de Salt i Girona que ens han acompanyat. Per nosaltres, tal i com hem manifestat en els parlaments, la caravana “representa els que no acceptem ni ens conformem amb la deriva gubernamental actual d’Europa i Amèrica”, a la vegada que han destacat l’exemple de Riacce com a model a imitar. També hem felicitat a Stop Mare Mortum per la sentència que obliga a Espanya a complir amb las qüotes d’acollida de persones refugiades de Grècia i Itàlia.

Recordem que la sortida des de Salt no és casual. Aquesta ciutat de gairebé 30.000 habitants compta amb un 37% de persones sense nacionalitat espanyola i els seus drets són habitualment vulnerats. Des de l’Espai Antiracista de Salt i Girona s’han mostrat preocupats per la normalització dels discursos racistes i han denunciat batudes policials contra la població migrant, aplicant “una llei d’extrangeria que no fa més que treure drets a les persones migrades i als seus fills”; dificultats en l’empadronament- primer requisit per obtenir permís de residència- i restricció del dret a vot. “Un país que nega un dret tan bàsic com el dret a vot, el que fa és obrir vies perquè els partits xenòfobs puguin tenir discursos com els de Plataforma x Catalunya a Salt”.

 

Àlbum sencer de les fotografies de l’acte:

https://www.facebook.com/GironaAcull/posts/1895517800504663

Més informació de la Caravana Obrim Fronteres:

Twitter: @CaravanaObrim   Facebook: facebook.com/CaravanaObrimFronteresCatalunya/ CAnal de Telegram: https://t.me/caravanaobrimfronteres

 

Anuncis