Girona es mobilitza en motiu del Dia Mundial de les persones refugiades

En motiu del Dia Mundial de les persones refugiades (20 de juny) arreu d’Europa es preparen mobilitzacions. Des de Girona ens hi sumem amb diversos actes durant la setmana organitzats per la Plataforma Girona Acull i la Coordinadora Obrim Fronteres.

Aquests actes tenen com a principals reivindicacions: garantir el dret d’asil a totes les persones que ho sol·liciten, la revisió de la llei i dels procediments del pla d’asil a Espanya per a una acollida digna, la derogació de la llei d’estrangeria i el tancament dels CIES ; així com l’exigència de vies segures pels que han de fugir de casa seva i la reclamació d’un canvi de les polítiques europees d’externalització del control i militarització de les fronteres i d’hostilitat vers els migrants forçosos.
Tenint en compte la situació d’emergència humanitària de les persones que viatgen en el vaixell Aquarius també ocuparà un lloc central la reivindicació d’una acollida digna a territori espanyol, mostrant-nos totalment en contra que siguin confinats en CIEs i animant a l’Ajuntament de Girona a materialitzar el més aviat possible l’ajuda que han ofert al govern de la Generalitat per acollir-ne.

el punt girona acull, jpg-3

Dilluns 18 de juny: parlament de la Plataforma Girona Acull a la concentració pels presos polítics organitzada cada dilluns per Girona Vota, posant especial esment en el dret a refugi i exili per causes de persecució política i ideològica.

Dimarts 19 de juny: projecció de la pel·lícula documental “Flor del desierto”, una història real de la model i refugiada somalí Waris Dirie, que denuncia la pràctica de l’ablació genital femenina. A les 20:30h al Cinema Truffaut amb entrada gratuïta, dins el cicle Cinema i Solidaritat, organitzat anualment per l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Girona.

Dimecres 20 de juny: acte en commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades. 19h, a la plaça Miquel Santaló (plaça de l’hotel Carlemany). L’acte consistirà en la realització d’un cercle de silenci, la lectura d’un manifest i comptarà amb l’exposició “L’Europa de les portes tancades”, del ninotaire Joan Antoni Poch que recull les vinyetes de La Punxa d’en Jap sobre la crisi de les persones refugiades.

A banda dels actes a Girona, com a Girona Acull avui participem de la Taula Rodona ” El Periple. La vella llum d’Europa” organitzat pel museu de l’exili, a la Jonquera. I també el divendres 22 de juny a la inauguració de la col·lecció Europa, de l’artista Kel Domènech a Besalú.

Anuncis