La Plataforma Girona Acull demana a l’Ajuntament de Girona que s’ofereixi a acollir les persones del vaixell Aquarius.

Des de fa dies a Girona Acull estem profundament indignats amb la negativa del govern d’Itàlia i de Malta a que desembarquessin en el seu territori les 629 persones que són dins el vaixell Aquarius al mediterrani i valora molt positivament l’oferiment de València i l’estat espanyol de rebre’ls. Tot i això, veient com s’està gestionant l’acollida de persones migrants i refugiades ens mostrem cautelosos i reivindiquem que calen vies segures i polítiques d’acollida dignes.

A Girona l’any 2015 el ple de l’ajuntament de la ciutat va aprovar per unanimitat adherir-se a la Xarxa de Municipis Acollidors (XMA) arran d’una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

És per això que des de la Plataforma Girona Acull demanem que l’Ajuntament de Girona es sumi als oferiments institucionals d’ajuda per acollir a les 629 persones a bord del vaixell Aquarius i que arribaran properament a València, com ja ho han fet municipis com Palma de Mallorca i Barcelona; per col·laborar en el que pugui ser necessari durant el procés d’arribada, instal·lació i acollida.

aquarius

Per altra banda, també remarquen la necessitat d’atendre adequadament a les persones migrades i refugiades que no estan rebent una acollida digna a la nostra ciutat  i encoratgen al consistori a treballar activament per superar aquestes mancances en les polítiques d’acollida del municipi. En aquest sentit reiteren el seu oferiment per a treballar conjuntament amb el consistori.

Anuncis