Per Sant Jordi, acollim una rosa i un llibre!

Des de Girona Acull us donem encara més raons per celebrar Sant Jordi! Ens trobareu durant tot el dia a la Plaça Catalunya amb roses i llibres perquè els pugueu acollir a casa vostra i col·laborar amb la causa de les persones refugiades.

Canvieu roses per vides

Aquest any, tots els beneficis de la venda de roses aniran destinats a ProActiva OpenArms, una organització que treballa fent rescats al Mediterrani, entre la costa de Líbia i Itàlia. Perquè cada vida compta, i no hi ha persones il·legals!

Endinseu-vos en les històries de les persones refugiades

Podreu comprar llibres que us portaran a conèixer la realitats de persones que han hagut de fugir dels seus països, a partir dels quals podreu posar-vos a la seva pell, ja sigui des de la seva pròpia veu o bé de la mà de testimonis que han viscut la problemàtica de ben a prop.

És el cas d’Els desemparats d’Elfriede Jelinek,  Nakba. Vida, exili i resistència a Palestina de Salah Jamal o Petjades d’aigua i sal de Sara Montesinos i Samuel Nacar.

Apropeu la realitat dels refugiats a petits i joves

Ja sigui a partir d’Amic Meu, un conte dibuixat per nens i nenes que expliquen el seu viatge fins al camp de refugiats on es troben a Grècia, o bé a partir de les pàgines d’Aras. Traficantes de sueños de Mónica Huix-Mas i Paco Cavero, les organitzacions Open Cultural Centre i Proemaid, respectivament, ofereixen una visió del que està passant al públic infantil.

I amb Fronteres a mig camí, podreu veure el treball realitzat pels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pere Alsius i Torrent de Banyoles sobre el tema dels refugiats.

I si en voleu saber encara més…!

Us deixem algunes recomanacions de llibres que publicats que de ben segur no us deixeran indiferents.

  • No somos refugiados. Agus Morales.

Una visió molt completa dels diferents perfils de persones refugiades (o no) que trobem en el moment actual. Des d’Àfrica a la Índia, passant per Síria o Palestina, ens endinsarem per històries molt personals per entendre per què fugen, qui són, on viuen com viatge i quan arriben. Si arriben.

  • Daha! Hakan Gunday

Una història sorprenent des d’un punt de vista poc habitual: un nen de nou anys que es dedica al tràfic d’immigrants il·legals a les costa de Turquia, seguint el negoci familiar, que ens porta a conèixer la crueltat dels soterranis on s’amaguen els futurs refugiats fins el moment de pujar a la barca que els portarà (o no) a una nova vida.

  • Sortida Occident. Mohsin Hamid

Des de la desesperació d’una guerra, una novel·la de ficció que ens fa travessar les portes secretes utilitzades per migrants de tot el món per poder arribar cap a l’esperançador Occident. Una mostra del ventall de situacions a les quals les persones refugiades s’han d’enfrontar.

  • Disparen a los refugiados. Miquel Urban i Gonzalo Donaire

Per aquells fanàtics de les dades i la història, una visió completa de les causes i conseqüències del que s’ha anomenat crisi dels refugiats.

  • Llàgrimes de sal. La història del metge de Lampedusa. Pietro Bartolo i Lidia Tiotto

El testimoni real de les múltiples situacions viscudes pel metge de Lampedusa arran de l’arribada d’immigrants a la costa de l’illa durant més de 25 anys.

  • Vides aturades. Bel Olid

Recull d’històries de persones atrapades en els camps de refugiats de Grècia que ens ajuden a entendre de forma real i punyent la situació que es viu dins i fora dels camps.

Anuncis