Dimecres 11/04: CONCENTRACIÓ “Amb uniforme o sense, volem l’exèrcit fora de l’ExpoJove”

MILITARS_NO (1).jpg

CONCENTRACIÓ DE REBUIG A LA PRESÈNCIA, UN ANY MÉS, DE L’EXÈRCIT ESPANYOL A L’EXPOJOVE DE GIRONA.

L’EXPOJOVE és i ha de seguir sent un saló de formació i ocupació que orienti als joves en la presa de decisions de cara a la seva formació i al seu futur laboral. Creiem fermament que reclutar joves per l’Exèrcit no és una sortida laboral com qualsevol altra perquè implica posar la força dels joves al servei de la coerció i la repressió.
Davant la cultura de la guerra nosaltres apostem per la cultura de pau. I davant els valors que representa l’exèrcit -obediència cega, sistema autoritari i la coerció i repressió com a mitjans per aconseguir la seguretat-, apostem pels valors propis de l’escola catalana: pensament crític i alliberador, democràcia, cooperació, empatia i resolució pacífica de conflictes.
#desmilitaritzemleducació

Recordem que això incompleix el Codi Ètic firmat per Fira de Girona, que defensa els valors i `principis de la gestió dels conflictes sense el recurs de la violència i el respecte als drets fonamentals i llibertats públiques, i que recull que “per preservar aquests valors no s’autoritzarà la presència ni exhibició en els estands d’elements que
atemptin contra la pau o els drets humans, ni tampoc la difusió, per qualsevol mitjà, d’elements bèl·lics o que fomentin la violència, ni de qualsevol mena que atemptin contra els valors d’aquest codi ètic”.
A més, implica un menyspreu total cap als representants de la ciutadania ja que el Parlament de Catalunya va aprovar la Moció 55/XI que expressa la voluntat de desmilitaritzar Catalunya.

Anuncis