Estrenem secció al blog: Articles per a l’anàlisi i la reflexió

Un racó per reflexionar i formar-nos

Des de Girona Acull creiem que és moment de d’aturar-nos a reflexionar. Ja fa gairebé un any que vam néixer com a Plataforma ciutadana, uns mesos d’intensa activitat en els que hem après moltíssim com a persones i com a col·lectiu. No abandonem els carrers, ans el contrari ens hi dediquem amb més força i energies cada dia, però estem convençuts que ara és un bon moment per donar un pas més i trobar un espai per reflexionar, debatre i seguir aprenent. I quina millor manera que publicar cada quinze dies articles fets per companys de lluita, experts i professionals amb molta experiència en l’àmbit dels Drets Humans.

En els últims anys (especialment en els últims mesos), la paraula “refugiats” ha inundat els mitjans de comunicació i les xarxes socials però, des del nostre punt de vista, moltes vegades, aquesta paraula s’ha usat erròniament, ha estat buida de sentit i no ens ha ajudat a entendre i respondre adequadament la situació en què es troba el nostre planeta.

imatge-familia-pedres

Per això, ens agradaria allunyar-nos de la rapidesa i la brevetat que obliguen les xarxes socials per intentar conèixer, de la mà d’aquelles persones que treballen dia a dia en aquest àmbit, els perquès de tot plegat.

Així doncs, des de Girona Acull hem impulsat un projecte que consistirà en la publicació cada quinze dies d’articles que tractaran sobre les migracions i el refugi. Experts externs a la plataforma i membres actius de la mateixa intentarem compartir informació i generar debat per, d’aquesta manera, poder respondre,  de la forma més humana i responsable possible, a la gran varietat de problemàtiques que ens enfrontem.

Us convidem a totes i tots a participar en aquest projecte llegint, compartint, criticant i debatent els articles que publicarem al nostre blog. Creiem que només l’educació, el coneixement i el debat ens permetran prendre les decisions correctes per construir una societat més justa socialment i més solidària humanament.

Us animem a fer el seguiment dels articles que anirem penjant a: Articles per a l’anàlisi i la reflexió i a proposar-nos temàtiques!

Avui ens estrenem amb un article sobre la sovint oblidada Frontera Sud, esperem que us sembli interessant.