En motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, vam parlar de Migracions forçades per la degradació ambiental

El passat dilluns 17 d’octubre es va commemorar el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa. Des de Girona Acull vam organitzar la Cassolada contra les polítiques migratòries de la UE, que té lloc cada dilluns des de fa més de mig any. Les persones que es veuen forçades a migrar són víctimes de la pobresa, que és en molts casos un dels motius que les empeny a abandonar els seus països, que provoca entre altres, l’explotació de recursos ambientals per part de grans empreses capitalistes multinacionals.

La migració forçada per causes ambientals ha estat la temàtica que s’ha tractat enguany en el marc de la Campanya Pobresa Zero, que a Girona impulsen les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries. En aquest marc, després de la cassolada, algunes entitats van voler exposar i denunciar algunes de les causes d’explotació i degradació ambiental que es viuen a països com el Senegal, Equador, Moçambic i que provoquen la migració forçada de la seva població.

Des de la Coordinadora han elaborat un llibret amb el recull dels testimonis. Podeu consultar-lo aquí 

unnamed

Anuncis