Girona Acull, amb la Caravana a Grècia. Desplegament d’una pancarta de la Catedral de Girona

Diverses plataformes ciutadanes, organitzacions i moviments socials s’han unit per impulsar la “Caravana a Grècia: Obrint Fronteres”, una iniciativa que sorgeix de la necessitat de respondre a les polítiques migratòries de la Unió Europea, que cada vegada s’acosten més a la barbàries, totalment alienes al dolor i al sofriment que estan ocasionant.

Dia a dia s’expulsa a les persones migrant i sol·licitants de protecció internacional a causa d’aquestes polítiques; s’ultratgen joves subsaharians a la tanca de Melilla; es permet que morin al mar i a les fronteres persones que fugen de guerres i conflictes, de la fam, de la tracta de persones, de les violències en les seves múltiples formes; persones en situació de vulnerabilitat i es consent l’agressió i violació de dones i nenes: Les institucions i govern europeus han optat per protegir els drets del mercat i vulnerar els drets de les persones.

Vies legals i segures per a totes les persones refugiades i migrants.

D’altra banda, les polítiques migratòries i d’asil de l’Estat espanyol són una mostra de l’exclusió, el dolor i la mort que generen l’incompliment dels drets humans i dels convenis internacionals.

És el moment de construir ponts on s’aixequen tanques!

Volem exigir que es compleixin els drets i denunciar els responsables d’aquesta barbàries.

Del 16 al 25 de juliol, una caravana d’autobusos solidaris anirà des de Barcelona fins a Tesalònica, procedent de diverses ciutats de l’Estat espanyol per denunciar les polítiques migratòries europees i exigir als estats que compleixin amb les seves obligacions davant els i les sol·licitats d’asil.

La Plataforma Girona Acull volem manifestar el nostre suport a la caravana realitzant una acció simbòlica a la ciutat de Girona, perquè hem de ser molts i moltes, que des de diferents ciutats, amb diferents accions, reivindiquem que volem tombar les fronteres.

Per aquest motiu, el mateix dia que surt la caravana, dissabte 16 de juliol, desplegarem una pancarta de la façana de la Catedral de Girona amb el lema OBRIM FRONTERES. 

pancarta

 

 

 

 

Anuncis