Acampada per les refugiades: “Posem les tendes, obrim les fronteres”

Des de la Plataforma #Girona Acull convidem a tothom a manifestar públicament la desaprovació absoluta respecte el desallotjament que s’està duent a terme al camp de refugiats/des d’Idomeni, des del passat dilluns 24 de maig.

El campament d’Idomeni ja és història, el desallotjament forçat, que s’està executant aquests dies amb violència i intimidació, per traslladar a persones refugiades a camps militaritzats, és un pas més en la línia de l’acord de la vergonya de la UE amb Turquia. Aquest camps oficials són en realitat centres d’internament, ja que tenen un funcionament semblant a les presons i un règim d’accés molt restringit (no es permet l’entrada als voluntaris independents, la premsa ni les petites ONGs). Creiem que és inhumà tancar en camps encerclats amb concertines i custodiats per militars fortament armats a persones que fugen de situacions de violència als seus països.

Per aquest motiu, perquè ells desmantellen les tendes de les refugiades, nosaltres posem les nostres tendes en senyal de protesta i solidaritat. Volem denunciar aquesta situació i mostrar el nostre rebuig a les polítiques de la UE i dels estats membres. L’acampada tindrà lloc davant la subdelegació del govern a Girona, perquè amb aquesta acció també volem senyalar el govern espanyol, que es nega sistemàticament a l’acollida de refugiades, com un dels responsables d’aquesta crisi humanitària.

El dijous 26 de maig a les 18’00 començarem l’acampada que durarà fins el diumenge 29 al matí. Durant aquests dies es faran diferents activitats com xerrades amb voluntàries que han estat al camp d’Idomeni i a altres llocs de Grècia, amb persones refugiades que viuen a Girona, amb persones expertes sobre la situació política i geoestratègica i les causes d’alguns dels conflictes que provoquen que aquestes persones hagin d’abandonar els seus països.

El mateix dijous, a les 19’00, convoquem una roda de premsa per anunciar les accions que s’organitzaran en el marc d’aquesta acampada i la denúncia política que fem de la situació actual.

Convidem a tothom a participar a l’acampada i a totes les accions, per mostrar el seu rebuig davant aquests fets i exigir als responsables polítics l’acollida immediata de totes aquestes persones.

Plataforma #GironaAcull

IMG-20160526-WA0002IMG-20160525-WA0025

Anuncis