Crònica de la manifestació “Els drets humans no tenen fronteres”

La manifestació, que va recórrer el passat dissabte els carrers de Girona, va mobilitzar a centenars de persones que van mostrar el seu rebuig davant la crisi de refugi a Europa i davant les polítiques migratòries de l’Europa Fortalesa. Durant la manifestació es va dur a terme una acció davant la subdelegació del govern a la ciutat per denunciar la gestió que estan fent els països membres i principalment, per la posició antisocial del govern espanyol, amb el seu rebuig permanent a l’acollida de persones refugiades.

Des de la Plataforma Girona Acull vam voler mostrar que la nostra voluntat, i la de molts i moltes Gironines, és viure en un territori més solidari i acollidor. Per aquest motiu, vam denunciar l’acord que la Unió Europea ha signat amb Turquia, i sota el qual s’estan produint expulsions de les persones que arriben a les costes europees. S’expulsa a aquestes persones i se les trasllada al país veí perquè aquest les custodiï, fins que Europa i els seus països membres decideixin com repartir-les. Des de la Plataforma rebutgem el tractament que s’està donant a aquestes persones i les polítiques de quotes amb les quals es pretén gestionar l’acollida de refugiades.

La situació actual ens mostra que són milers les persones que fugen de casa seva escapant de guerres, pobresa i situacions de misèria, i per tant, la solució no ha de passat per posar un pegat a l’actual conflicte, sinó per elaborar polítiques de migració i refugi que facilitin que totes aquestes persones tinguin vies legal i segures d’accés a territori europeu. Perquè els drets humans no tenen fronteres exigim que es deixin de fer inversions milionàries en el control fronterer i per contra, s’obrin les fronteres exteriors europees i s’elaborin polítiques que facilitin les vies d’accés i l’acollida de totes aquestes persones que veuen els seus drets i les seves llibertats coartades per conflictes internacionals dels quals Europa, i els seus països membres, en són en gran part responsables.

20160507_112437 20160507_113658 20160507_120042

Anuncis