Dilluns 18, cassolada i roda de premsa a les 19:30 a la plaça del vi

Diverses organitzacions de les comarques gironines volem mostrar la nostra solidaritat amb les companyes brigadistes detingudes a Idomeni. Convoquem una roda de premsa avui dilluns 18 d’abril a les 19:45h a la Plaça del Vi de Girona. La roda de premsa comptarà amb la Masmi (Ariadna Masmitjà), una de les detingues que s’enfronta a l’acusació més greu.  Abans de la roda de premsa hi haurà una CASSOLADA per denunciar la situació de les refugiades i l’acord que la UE ha signat amb Turquia.

Un grup de 5 brigadistes catalanes van ser detingudes el passat dimecres 13 d’abril al camp de refugiats d’Idomeni, població fronterera entre Grècia i Macedònica. Les brigadistes, que havien arribat recentmet a Idomeni per donar un cop de mà a les refugiades, va ser retingudes en un control de carretera, acusades d’alterar l’ordre públic. Aquestes detencions es donen just uns dies després de les movilitzacions que s’han produit arran de l’actuació de la policia després que un grup de refugiades provessin de travessar la frontera amb Macedònia.

Aquesta actuació és la resposta que la Unió Europa i els seus estats donen a la solidaritat expressada per centenars de voluntàries internacionals que estan gestionant la crisi humanitària que es viu a les fronteres europees. Una crisi que la UE no està disposada a gestionar amb polítiques que respectin els drets humans, sinó a través de mesures criminals i de persecussió i criminalització de les migrants. Com hem pogut veure després que s’hagi posat en funcionament l’acord amb Turquia, que permet l’expulsió d’aquestes persones que arriben a Europa fugint de la guerra i la misèria.

Des de la Plataforma Girona Acull, Refugis (el grup de voluntàries del Gironès), l’Espai Antiracista, EREC – ONG de Bombers a Grècia i altres col·lectius del gironès volem mostrar la nostra solidaritat davant les brigadistes detingudes. Per aquest motiu, convoquem una roda de premsa i concentració a les 19:45h a la Plaça del Vi de Girona.

La roda de premsa comptarà amb la participació de representants de les entitats, i també hi serà present la Masmi (Ariadna Masmitjà), una de les detingudes al camp d’idomeni.

Organitzacions convocants:

Plataforma Girona Acull

Refugis – Grup de voluntàries del Gironès

Espai Antiracista

EREC – ONG de Bombers a Grècia

Anuncis